Gezondheid


Lichamelijke klachten kunnen uw gezondheid aardig in de weg zitten.  Vaak zijn zulke klachten te herleiden tot een combinatie van factoren, lichamelijke én psychische. Praktijk Lilaea biedt natuurgeneeskundige behandelingen die u helpen om zowel fysiek als mentaal weer ‘lekker in uw vel’ te gaan zitten.


 

Natuurgeneeskunde


De natuurgeneeskunde gaat ervan uit dat vele klachten op natuurlijke wijze zijn te verminderen. Daarbij speelt de balans tussen lichaam een geest een centrale rol.  Tijdens een natuurgeneeskundige behandeling worden verschillende therapeutische werkvormen gecombineerd, om te komen tot een zo  compleet mogelijke  – holistische – behandeling.
Natuurgeneeskundige therapie valt onder de alternatieve geneeswijzen en wordt als zodanig (deels) vergoed door de zorgverzekering.

Massagetherapie

De natuurgeneeskundige behandelingen van Praktijk Lilaea zijn alle een vorm van Massagetherapie, ook wel therapeutische massage genoemd. Een therapeutische massage is, zoals elke natuurgeneeskundige therapie, een holistische behandeling. De massagetherapeut benadert lichaam en geest als één geheel. Hij of zij heeft ruime kennis van het lichaam en van klachten en ziekten. Daardoor kan de therapeut massagetechnieken inzetten om specifieke klachten te verlichten.

Massagetherapie brengt verlichting bij uiteenlopende klachten en ziektebeelden: van ‘gewone’ rugklachten tot fybromyalgie, pijn en stijfheid als gevolg van reuma en uitputtingsverschijnselen bij een burn-out.  
Bij massagetherapie hoort een uitgebreide intake, compleet met onderzoek.