Wat is een Massagetherapie?


Massage staat bekend om zijn stress- en pijnverlichtende werking. Massagetherapie of  therapeutische massage gaat net een stukje verder en is gericht op het verlichten van specifieke  lichamelijke klachten. Daarbij benadert de massagetherapeut lichaam en geest als één geheel. Dit betekent dat hij of zij er tijdens een behandeling voor kan kiezen om naast massagetechnieken ook andere middelen in te zetten, zoals bijvoorbeeld een ontspanningsoefening.


Bij welke klachten kan massagetherapie worden ingezet?


Massagetherapie kan worden ingezet bij o.a. de volgende klachten en verschijnselen.

 

  • Lichamelijke klachten zoals (chronische) rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, migraine, RSI of KANS en fibromyalgie.
  • Pijn en stijfheid ten gevolge van chronische ziektes zoals Parkinson, Bechterew, reuma en artrose (slijtage).
  • Fysieke uitputting zoals bij een burn-out, overwerktheid, overspannenheid, of een langdurige blootstelling aan emotionele en fysieke stress.

 

Heeft u een lichamelijke klacht die hier niet genoemd wordt en twijfelt u of therapeutische massage u kan helpen? Neem dan gerust telefonisch contact op. We bekijken graag of we u kunnen helpen en wat de mogelijkheden zijn.

Werkwijze massagetherapie

De therapeutische behandeling begint altijd met een uitgebreid intakegesprek en onderzoek. Daarbij wordt de klacht onderzocht en wordt er gekeken wat de massagetherapeut voor u kan betekenen. Ook wordt er een behandelplan opgesteld dat aansluit bij uw specifieke wensen en klachtenbeeld. 


De technieken die gebruikt kunnen worden, zijn:

  • Diverse massagetechnieken, zoals bijvoorbeeld bindweefselmassage, klassieke massage of haptonomische massage (zie het Lilaea-aanbod elders op deze site voor meer massagevormen).
  • Mobilisaties en oscillaties: het op een zachte manier 'kraken' van wervels of andere gewrichten.
  • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen, of oefeningen die gericht zijn op versterking of versoepeling van het lichaam.
  • Advies, inlichting en informatie ten aanzien van de klacht. Tijdens gesprekken voor en na de fysieke behandelingen kan worden gekeken naar de fysieke en mentale oorzaken van uw klachten.

 

Het onderzoek en de intake duren ongeveer 30 minuten. Uw behandeling zal hierdoor de eerste keer korter zijn.
Aan het begin en eind van elke behandelsessie vindt een gesprek plaats om te evalueren en problemen waar u tegenaan loopt te bespreken.

Door wie wordt massagetherapie gegeven

De behandelingen worden gegeven door ervaren en geschoolde massagetherapeuten. Elk van hen heeft na een opleiding tot sport- of wellness-masseur een aanvullende opleiding van minimaal 2 jaar tot massagetherapeut gevolgd. Door hun ruime kennis en werkervaring bent u bij onze massagetherapeuten in goede handen.

Tarieven en vergoedingen voor massagetherapie

Een therapeutische massage bij ons duurt gemiddeld 1 uur. 
Therapeutische massage zoals uitgevoerd bij Lilaea geldt als een natuurgeneeskundige behandeling, omdat wij zijn geaccrediteerd via diverse beroepsverenigingen voor hbo-natuurgeneeskundigen. Hierdoor zijn er vele zorgverzekeraars die deze therapie (gedeeltelijk) vergoeden uit het potje voor alternatieve geneeswijzen.
Overigens hechten wij eraan te benadrukken dat wij natuurgeneeskundige behandelingen zien als een goede en effectieve aanvulling op de reguliere geneeskunst, en niet als een vervanging daarvan.