Ryoka Banga

Ryoka werd geboren en getogen in Japan. In 1995 kwam ze naar Nederland, waar ze zich bekwaamde in shiatsu, een Japanse therapievorm. Tegenwoordig beoefent zij shiatsu niet alleen als masseur, maar geeft ze er ook les in. Daarnaast is ze bedreven in diverse andere vormen van massage.
 

Maar shiatsu is dus Ryoka's specialisme. Een therapievorm die afkomstig is uit haar land van herkomst, maar die zij pas omarmde in het Westen. Zelf zegt ze hierover: 'Als jongere in Japan interesseerde shiatsu me nog niet zo. Maar in Nederland werd ik zoals velen met het klimmen der jaren met mijn neus op het belang van een goede gezondheid gedrukt. Dat motiveerde mij om shiatsu te gaan studeren.'
 

Over wat Shiatsu inhoudt:

'Shiatsu is een unieke, vriendelijke, manuele therapie die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert. Of, in de woorden van grondlegger Tokujiro Namikoshi: "Shiatsu is als moederliefde, de druktoepassing op het lichaam stimuleert de bron van het leven." Letterlijk vertaald betekent het woord shiatsu "vingerdruk".
 

Gesproken in moderne medische termen: Shiatsu-behandelingen hebben een regulerende werking op het autonome zenuwstelsel, waardoor orgaanfuncties verbeteren en spierspanning vermindert. Mensen van alle leeftijden, inclusief baby's en kinderen, ervaren een langdurige positieve werking van de therapie.'

 

Ryoka volgde de shiatsu-opleiding bij CSMBK in Den Haag, een instituut waar zij nu zelf shiatsu-docent is. Daarnaast verdiepte ze zich via cursussen en workshops in diverse andere vormen van massage, zoals de voetreflex-, klassieke en stoelmassage.

U kunt bij Ryoka terecht voor de volgende massages:

Lilaea massage, sportmassage, hot stone massage, klassieke ontspanningsmassage en zwangerschapsmassage

Haar versie van de Lilaea-massage is combinatie van deze massages aangevuld met shiatsu, waarbij zij de stevigheid van de behandeling afstemt op de persoon.
 

Ryoka is aanwezig op:

 

Woensdag                     9:30 - 16:30               
Vrijdag13:00 - 16:30 
Zaterdag  9:30 - 16:00op de oneven weken