Astrid Witmus

Als oefentherapeut Mensendieck adviseer ik sinds drie jaar cliënten over hun lichaamshouding en spiergebruik, en help ik ze met oefeningen om hun spieren te versterken en te ontspannen. Zoals past in de Mensendieck-benadering, besteed ik daarbij ook aandacht aan de mentale gezondheid van de cliënt en aan omgevingsfactoren die invloed kunnen hebben op de klachten. Op deze manier heb ik ervaring opgedaan met de behandeling van verschillende aandoeningen .

Het advies en de oefeningen van de holistische Mensendieck-therapie zijn erop gericht de cliënt zelfredzaam te maken: deze moet wat hij in de therapie leert over de juiste houding en bewegingen om zijn klachten te verminderen, kunnen  toepassen in het dagelijks leven.

Ik ben twee jaar geleden begonnen met masseren omdat ik het manueel behandelen van klachten een mooie aanvulling vind op de oefentherapie. Bij het masseren kan de cliënt zich meer overgeven, omdat je daarbij door aanraking van de spieren het lichaam laat ontspannen en klachten helpt verminderen of verhelpen.  
 
Inmiddels heb ik ervaring opgedaan met verschillende massagetechnieken, waaronder triggerpoint-therapie, deep tissue massage, acupressuur, cupping en yoga massage. Ik stem mijn massages af op wat het lichaam nodig heeft en op wat de cliënt wenst. Ook werk ik graag met specifieke klachten en geef ik zo nodig stevige massages, waarbij ik verschillende technieken combineer.

 

U kunt bij Astrid terecht voor de volgende massages:

Lilaea massage, klassieke massage en de hot stone-massage
Als extra technieken beheerst Astrid klachtgerichte massage, cupping massage, deep tissue massage, triggerpoint en acupressuur,

 

Astrid is aanwezig op:

Woensdag 16:00 - 22:00  
Donderdag 15:30 - 22:00